joi, 25 noiembrie 2010

Paybox.me : scam sau nu???

În ultima postare, în lista siturilor unde mă înscrisesem, pe poziţia a 7-a, mai era şi un site al naibii de ciudat, despre care n-am pomenit nimic.



Este vorba de paybox.me, şi acolo am deja adunată o sumă impresionantă, comparativ cu celelalte situri:  $ 264.65. Impresionant, este???

Iată mai jos un screenshot cu history-ul:





Ce trebuie făcut acolo???
Nu mare lucru: este un sondaj zilnic, şi un concurs (acum încheiat) în care se pot introduce până la 10 design-uri personale de cărţi de credit, şi de asemenea se pot vota designurile propuse de ceilalţi membri.

Bun, atunci de ce sunt atât de generoşi???
Ar fi câteva motive:
- e vorba de un serviciu de tip paypal/alertpay încă nelansat
- la momentul actual adună un număr de (potenţiali) utilizatori ai viitorului serviciu, de unde şi numărul destul de mare de sondaje, ale căror întrebări sunt de bun simţ
- se pare că doresc şi să aibă facilitatea de a emite propriile cărţi de credit
- deocamdată NU SE FAC ABSOLUT NICI UN FEL DE PLĂŢI. adică acei bani nu-i pot ridica, încă.

Scam, nu???
Nu cred, pentru că, cel puţin până acum, lipseşte ingredientul principal al scamului: nu mi s-a cerut să investesc NIMIC în ei.
Plus că de la început, din momentul în care doreşti să te înregistrezi, există un ToS în care se specifică clar că serviciul se află în prelaunch, şi că până la lansarea oficială toate câştigurile nu se pot ridica.

Acum... un search pe internet va da prin primele rezultate, invariabil articole alarmate de tip "Paybox.me is a scam???" în care principalul motiv pentru care e considerat scam e faptul că nu fac plăţi.
Dar dacă veţi căuta, simplu, "PayBox", veţi obţine cu totul alte rezultate, pe primul loc fiind o companie franceză cu o vechime destul de mare, şi cu filiale în germania şi uk (printre altele), şi al cărei obiect de activitate este (surpriză!!!) tocmai de procesator de plăţi electronice!!!

Extensia???
Motivul ei e simplu: sunt destule firme care au adrese web gen pro.tv sau prima.tv (două exemple la întâmplare), unde .tv n-are nici o treabă cu televiziunea, ci cu... insula Tuvalu!!!

Iar o căutare încercând să ne lămurim cu ce se mănâncă extensia .me ne duce fix... aici!!!
Şi acolo vă puteţi face idee cam cât costă "onoarea" de a avea terminaţia .me în site.

Ce credeţi, un scammer disperat după bani, ar băga atâţia bani numai pe un domeniu, cu riscul să piardă nu numai banii băgaţi în domeniu, ci şi domeniul în sine???
Eu nu cred!!!

Bineînţeles, cu asemenea creşteri zilnice, ar ajunge rapid la faliment de cum se vor "elibera" plăţile...
Doar că acei $ nu sunt USD, ci o "monedă" internă.
Chiar dacă în final se vor face conversii gen 1 cent USD per $ Paybox.me, suma obţinută, dacă nu vă neglijaţi contul, tot va fi suficient de "interesantă".

Şi cum se explică atunci asocierea PayBox + scam = love???
Păi... nu prea există publicitate pozitivă sau negativă, publicitatea există sau nu.
Până acum, foarte puţine firme au folosit sau folosesc publicitatea negativă cu bună ştiinţă (şi de regulă pe scară foarte mică)... dar dacă paybox.me se va dovedi un succes, nu m-ar mira să devină un nou trend în publicitate chestia asta...

Prin urmare, dacă aveţi 5 minute în plus pe zi, şi sunteţi curioşi să aflaţi dacă a meritat efortul de a da zilnic câteva clicuri, folosiţi linkul.
Veţi primi automat $25 (iar eu $10 de fiecare "curios" :P), şi completând sondajele puteţi ajunge la un scor chiar mai impresionant ca cel din imaginea de mai sus.

Succese!!!

Un comentariu:

  1. hmmm... mi se pare destul de mare suma adunata
    mi se pare suspect si faptul ca nu se fac plati "inca"
    nu stiu ce sa zic... parca miroase a scam :)

    RăspundețiȘtergere